با گذشت یک هفته از زمانی که عربستان سعودی و روسیه آمادگی خود را برای در پیش گرفتن یک سیاست جدید برای افزایش تولید نفت اعلام کردند، وزیران انرژی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت قصد دارند روز شنبه برای گفت و گو درباره مسائل اوپک دیدار کنند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش اخیر خود بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران را به عوامل مخرب رشد اقتصادی جهان افزود و هشدار داد، سیاست های تجاری این کشور و تحریم های آن علیه ایران و روسیه تا حدودی چشم انداز رشد اقتصاد جهانی را به خطر می اندازد.
رکوردزنی دوباره پایبندی به توافق اوپک، احتمال بازگشت سطح تولید جهانی به میزان ۲۰۱۶ میلادی و امضای توافقنامه گازی میان روسیه و ترکیه برای ادامه ساخت ترک استریم از جمله مهمترین اخبار نفتی جهان در ۲۴ ساعت گذشته بود.
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به ۱۸ مه ( ۲۸ اردیبهشتماه) با ۲ دلار و ۸۱ سنت افزایش به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسید که بیشترین رشد قیمت را در میان انواع نفت های شاخص داشته است.
منابع آگاه در اوپک گفتند، به دلیل نگرانی ها از کاهش عرضه نفت ایران و ونزوئلا و همچنین پس از ابراز نگرانی آمریکا مبنی بر رشد بیش از حد قیمت نفت، اوپک ممکن است در ماه آینده میلادی تصمیم به افزایش تولید خود بگیرد.
رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد اوپک به دقت کاهش تولید نفت در ونزوئلا را زیر نظر دارد تا ببیند افت عرضه از سوی این کشور عضو نیازمند اقدام این گروه است یا خیر.
مقررات بینالمللی درباره سوختهای مورد استفاده در کشتیرانی ممکن است عرضه بازار نفت را محدودتر کرده و قیمتها را در دو سال آینده به ۹۰ دلار در هر بشکه برساند.
چهار نماینده اوپک اظهار کردند که این گروه نزدیک شدن قیمت نفت به مرز ۸۰ دلار در هر بشکه را موقتی و تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی می داند که نشان می دهد هیچ شتابی برای بازنگری در توافق کاهش تولید ندارد.
قیمتهای نفت اندکی افت کرد؛ اما شاخص نفت برنت با نگرانی از این که در صورت تحریمهای مجدد آمریکا علیه ایران، عرضه نفت با اختلال روبرو شود، سومین هفته پیاپی سود را برای خود به ثبت رساند.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: بعد از حملات اخیر ترامپ قیمتها وقتی به ۷۰ دلار رسید، هیچ عرضهای قطع نشد، البته اگر این روند ادامه یابد و عرضه متاثر شود قیمتها بالاتر میرود.
بنا به اعلام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت کشورمان در ماه مارس (اسفند-فروردین) به سه میلیون و ۸۱۴ هزار بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن سه هزار و ۳۰۰ بشکه در روز افزایش دارد.
وزیر نفت کویت اعلام کرد که نشست آینده اوپک در ژوئن، فرصتی برای بازبینی توافق کاهش تولید نفت خواهد بود اما این گروه تا پایان سال ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه میدهد.