رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد اوپک به دقت کاهش تولید نفت در ونزوئلا را زیر نظر دارد تا ببیند افت عرضه از سوی این کشور عضو نیازمند اقدام این گروه است یا خیر.
مقررات بینالمللی درباره سوختهای مورد استفاده در کشتیرانی ممکن است عرضه بازار نفت را محدودتر کرده و قیمتها را در دو سال آینده به ۹۰ دلار در هر بشکه برساند.
چهار نماینده اوپک اظهار کردند که این گروه نزدیک شدن قیمت نفت به مرز ۸۰ دلار در هر بشکه را موقتی و تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی می داند که نشان می دهد هیچ شتابی برای بازنگری در توافق کاهش تولید ندارد.
قیمتهای نفت اندکی افت کرد؛ اما شاخص نفت برنت با نگرانی از این که در صورت تحریمهای مجدد آمریکا علیه ایران، عرضه نفت با اختلال روبرو شود، سومین هفته پیاپی سود را برای خود به ثبت رساند.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: بعد از حملات اخیر ترامپ قیمتها وقتی به ۷۰ دلار رسید، هیچ عرضهای قطع نشد، البته اگر این روند ادامه یابد و عرضه متاثر شود قیمتها بالاتر میرود.
بنا به اعلام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت کشورمان در ماه مارس (اسفند-فروردین) به سه میلیون و ۸۱۴ هزار بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن سه هزار و ۳۰۰ بشکه در روز افزایش دارد.
وزیر نفت کویت اعلام کرد که نشست آینده اوپک در ژوئن، فرصتی برای بازبینی توافق کاهش تولید نفت خواهد بود اما این گروه تا پایان سال ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه میدهد.
آژانس بینالمللی انرژی در آخرین گزارش خود پیشبینی کرد تمام افزایش تقاضای نفت طی سالهای آینده توسط آمریکا، کانادا، برزیل و نروژ تامین خواهد شد وجایی برای افزایش تولید اعضای اوپک باقی نخواهد ماند.
بازار نفت در پی برخی حوادث تلخ و شیرین هفته گذشته، شاهد نوسان قیمت این محصول بود اما اظهارنظرهای مثبت اعضای اوپک درباره روند توافق کاهش تولید، از نوسان بیشتر قیمت جلوگیری کرد.
رییس اوپک گفت: صنعت نفت مجموعا حداقل به ۱۰ تریلیون دلار سرمایهگذاری جدید تا سال ۲۰۴۰ نیاز دارد تا اطمینان پیدا کند عرضه کافی برای تامین تقاضای جمعیت رو به رشد جهان وجود دارد.